Denise Rudberg

Att läsa tillhör mina största inspirationskällor till att utveckla skrivandet. Teater är ett annat sätt och skrivkurser ytterligare en metod jag nyttjar. Ibland, men kanske för sällan, lyssnar jag till andra författare.

Tisdagen erbjöd en författarträff i biblioteket i Sollentuna. Biblioteket tillsammans med Kvinnojouren i Sollentuna stod som arrangör. Under en timme fick jag en inblick i Denise Rudbergs skrivande. Temat för kvällen var ”våld i nära relationer” och jag kände att det är ett högst angeläget ämne att ha som röd tråd i sitt skrivande. Att ha en stark drivkraft, känna vad man skriver för, var nog det mest konkreta tipsen som Denise gav.

En annan intressant iakttagelse är med vilken värme Denise berättar om vissa karaktär i sina böcker. Och det är något jag kan känna igen mig i. Jag har ett alldeles särskilt förhållande till vissa av mina karaktärer och det känns som ett gott tecken.

När jag efteråt stod i kön till boksigneringen tänkte jag på att drömmar faktiskt kan slå in. Det finns egentligen ingenting som hindrar mig från att kämpa för att själv få visa upp ett författarskap. Med målmedvetenhet och hårt arbete, har jag goda förutsättningar. Och med någon älskvärd karaktär, så ökar jag ju på mina chanser. Tack för inspirationen Denise!

Annonser

1 thought on “Denise Rudberg

  1. Ping: Bara tre kan leka så | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s